Ořechový likér

2. října 2008 v 15:23 | ada.cat
35 zelených ořechů, 1,5 l lihu, 500 cukru, kůra z 1 pomeranče, kousek skořice, kousek vanilky, 6 hřebíčků, 0,5 l destilátu (líh, vodka, rum apod.).
-----
Ořechy namočíme na 24 hodin do studené vody. Pak je nakrájíme na čtvrtky a necháme 6 týdnů louhovat na slunci v 1,5 l lihu.
Ořechy scedíme. Svaříme 0,5 l vody s cukrem, kůrou, skořicí a vanilkou, necháme vychladnout a smícháme s destilátem a výluhem z ořechů. Dobře promícháme a naplníme do lahví. Hotového likéru budou cca 3 litry.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama