Krůtí ragů

22. září 2008 v 17:48 | ada.cat

8. Zapékané krůtí ragú
Ingredience: 10 g másla 300 g krůty (i s kostí) 25 g másla 1 lžíce hladké mouky 2.5 dl mléka sůl mletý pepř muškátový oříšek 2.5 lžíce tvrdého sýra 1/2 lžíce strouhanky
Postup: Maso z krůty udusíme na másle do měkka. Pak je obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Z další části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře povaříme na hustou, hladkou omáčku. Přidáme koření a šťávu z dušeného masa a chvíli povaříme ve vodní lázni. Vmícháme větší část strouhaného sýra a podle chuti dosolíme. Do malé vymaštěné zapékací misky dáme polovinu omáčky, poklademe připraveným masem a pokryjeme druhou vrstvou omáčky. Povrch urovnáme, posypeme zbývajícím sýrem smíchaným se strouhankou, čtvrt hodiny zapékáme v mírné troubě a ihned podáváme. Příloha: bramborová kaše a kompot
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama