Filé trochu jinak

22. září 2008 v 17:33 | ada.cat

Filé trochu jinak

Filé na zahradnický způsob

500 g rybího filé, sůl, mletý bílý pepř, 500 g anglické slaniny nakrájené na plátky, 50 g másla
Omáčka: 1 cibule, olej, 2 mrkve, 100 g celeur, 0,3 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžička cukru, 0,2 l kyselé smetany, 1 lžička hořčice, 1 lžička hladké mouky, ocet
Filé umyjeme, nakrájíme, osolíme opepříme, vložíme do pekáče, obložíme plátky slaniny a másla, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Podáváme s těstovinami a přelité omáčkou.
Omáčka: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme nastrouhanou mrkev, celer, osmažíme, podlijeme vývarem, vložíme bobkový list a dusíme do měkka. V průběhu dušení osolíme, opepříme a přidáme cukr. Nakonec dochutíme octem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama